Mindfulness voor kinderen (6-8 jaar)

Mindfulness voor kinderen (6-8 jaar)2023-02-25T23:50:36+01:00

-Rust in je hoofd en in je lijf-

5-weekse individuele mindfulnesstraining voor kinderen van 6 t/m 8 jaar

 

Kinderen zijn van nature heel goed in aandachtig zijn. Maar kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze zijn moe, snel afgeleid, onrustig. Veel kinderen doen te veel en ‘zijn’ te weinig. Ze worden al groot voordat ze echt klein geweest zijn. Sociaal, emotioneel, in het gezin, op school: Kinderen hebben soms wel 10 ballen in de lucht! Tel hierbij nog eens op wat ze allemaal moeten leren en onthouden. Het is veel. De ‘aanknop’ doet het wel, maar waar zit de ‘pauzeknop’?

 

Mindfulness is eigenlijk niets anders dan bewust aanwezig zijn. Het gaat over een heel diepe eerlijkheid naar jezelf. Zonder te oordelen, dingen te negeren of meegesleept worden in de drukte van alle dag.

Door te oefenen in aandacht en bewust aanwezig te zijn leren kinderen even te stoppen, op adem te komen en voelen wat ze nodig hebben op dit moment. Met heel vriendelijke aandacht.

Want kinderen hebben vaak meer spanning te verduren dan we beseffen. Deze spanning kan zich bijvoorbeeld uiten in lichamelijke klachten en een gebrekkige concentratie. Sommige kinderen leven met negatieve gedachten over zichzelf en over hun capaciteiten! Dit kan leiden tot gevoelens van tekortschieten, angst en boosheid en de ontwikkeling van een laag zelfbeeld.

Mindfulness leert kinderen om niets weg te hoeven stoppen. Hierdoor ontstaat begrip voor hun eigen binnenwereld en ook voor die van anderen. Jong geleerd is oud gedaan!

Mindfulness voor kinderen is een wetenschappelijk onderbouwde methode die kinderen helpt meer in hun innerlijke kracht te komen en te blijven. Kinderen ervaren meer zelfvertrouwen en een betere gemoedstoestand. Ze gaan blijer en meer veerkrachtig door het leven.

Mindfulness voor kinderen leert kinderen:

Het verbeteren van hun aandacht en concentratie!

En ook

 • Meer te ontspannen;
 • Minder te piekeren;
 • Omgaan met lastige emoties zoals boosheid, verdriet en angst;
 • Een beter zelfbeeld te ontwikkelen en het vergroten van het zelfvertrouwen;
 • Beter te slapen/in slaap te komen;

En jij als ouder?
Het kind komt naar de les samen met een van de ouders of verzorgers. Want wanneer kinderen nieuwe vaardigheden leren, speelt de ouder hierbij een cruciale rol. Als ondersteuning voor ouders werken we met het boek ‘Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel met daarbij een geluidsbestand met luister-oefeningen voor je kind en je ontvangt iedere week een ouderbrief met daarin uitleg over de les en tips voor thuis. Je hoeft als ouder niet veel te doen. Het enige wat wij wel vragen, is jouw bereidheid om iedere dag 10 minuten te relaxen samen met je kind. Samen luisteren naar de meditatie en ontspannen, even helemaal niks. Gun jezelf en je kind even écht pauze.

De kosten voor deze 5-weekse training Mindfulness voor Kinderen (6 tot 8 jaar) bedragen, €285,00. Deze prijs is voor het kind en de ouder samen. Inclusief het boek.

De 5-weekse individuele mindfulnesstraining voor kinderen

DOE JE MEE?

Je kunt ieder moment beginnen met de training. De sessies plannen we in overleg en kunnen in de praktijk van Mindful InSight of online plaatsvinden. Het programma is opgebouwd uit 5 lessen van ongeveer een uur waarin je leert hoe je mindfulness toe kunt passen in het dagelijks leven. Er wordt gebruik gemaakt van bewegingsoefeningen en concentratieoefeningen, ontspanningsoefeningen, spelletjes, inzicht oefeningen en communicatietips.

kosten van €285  is inclusief:

 • Een telefonisch intakegesprek
 • Vijf individuele lessen (samen met 1 ouder of verzorger)
 • Het boek ‘Stilzitten als een kikker’ van Eline Snel + geluidsbestand met meditaties voor kinderen
 • Werkmap en Werkboekje voor kinderen
 • Wekelijkse oudermail met uitleg over de les en tips voor thuis
 • Drinken tijdens de trainingen
 • Een matje en een deken tijdens de trainingen
 • Een evaluatiegesprek na afloop

Voor vragen of informatie kunt u terecht bij de jongeren-trainer Nikki Pelaez; tel. 0648669920, email:npelaez@home.nl

Mindfulness in de klas:

Wij verzorgen ook mindfulnesstrainingen in het basisonderwijs. Voor vragen of informatie kunt u terecht bij de kinder-trainer Nikki Pelaez; tel. 0648669920, email:npelaez@home.nl

Mindful InSight
Weert 9
6222 PG Maastricht

Trainer Nikki Pelaez
06-48669920

info@mindfulinsight.nl

Mindful InSight is aangesloten bij de VMBN categorie 1, VVM, VVH

Annuleren van de training:

Annulering van de inschrijving is mogelijk onder de volgende voorwaarden:

 • Bij annulering korter dan 1 maand is de deelnemer 50% van de kosten van de training verschuldigd.
 • Bij annulering minder dan 2 weken voor aanvang van de training is de deelnemer de volledige kosten verschuldigd.

Ga naar de bovenkant