De telefoon ging: het was RTL4. Het gesprek had direct mijn aandacht. De vraag was of ze van mij en mijn bedrijf een video mochten maken voor het programma “Lifestylexperience”.

“JAJAJAJAJA!!!! Natuurlijk mag dat”, dacht ik. Al zei ik ook tegen mezelf dat ik rustig moest blijven en niet hysterisch moest gillen aan de telefoon.

Mijn eigenwaarde steeg met elke minuut die ik in gesprek was met de man aan de andere kant van de lijn. Hij wilde heel veel van mij weten en vertelde dat hij erg onder de indruk was van mijn website en werkzaamheden. Hij gaf aan dat hij al een aantal andere bedrijven benaderd had, maar het liefst met mij in zee wilde omdat ik volgens hem zo passievol was in mijn werk. WAUW! Ik geloofde op dat moment dat dit filmpje mij geluk ging brengen en dat ik dit écht nodig had!

Aan het einde van het gesprek vertelde de man ineens dat ik €3000 euro exclusief BTW moest betalen voor de technische realisatie (maar ik dan wel de filmrechten kreeg). Mijn enthousiasme kreeg een flinke knik. “€3000!!?? Dat is heel veel geld voor twee minuten uitzendtijd…”

Toch wilde ik dit euforische gevoel niet kwijtraken. Daarom belde ik mijn man in de hoop dat hij zou zeggen dat €3000 een prima bedrag was om op de landelijke televisie te komen. Dat zei hij niet. Integendeel. Daarna belde ik ‘mijn Joyce’: Joyce die beheerder is van mijn Facebook-pagina en mijn rechterhand is. Ik hoopte dat zij me zou overtuigen dat het deze smak geld waard was, terwijl ik eigenlijk al wist dat het tegendeel waar was. “Nee joh! Niet doen”, zei ze stellig. “Dat past toch ook helemaal niet bij jou, zo’n extreem commercieel filmpje?”

He he…. toen ik dat hoorde kon ik het loslaten en stond ik weer met beide benen op aarde. “Hoe is het toch mogelijk”, dacht ik bij mezelf, “dat ik daar zo heel even van uit balans was?” Ik voelde me even een haf uur zeer vereerd, super bijzonder, heel speciaal, uniek en nog meer van dit soort naast mijn schoenen lopende dingen.

De man die mij belde is natuurlijk niet zomaar een man: hij is hiervoor geselecteerd door RTL4. Hij is ervoor geknipt dit verlangen bij de ander aan te boren en te vergroten. Eerlijk gezegd denk ik dat we dit allemaal willen. Dat we allemaal graag gezien worden en het gevoel willen hebben dat we ertoe doen, dat we nodig zijn en dat de ander ons waardeert. Het fijnste is natuurlijk deze waardering te krijgen in je dagelijks leven; in het gezin waarin je leeft, van de vrienden om je heen en bij de mensen waarmee je werkt.

Ik ben er weer achter gekomen dat ik me graag wil verbinden met de mensen om me heen en iets wil betekenen voor de mensen in het gebied waar ik leef. En dus niet met heel Nederland. Met beide benen op de (Maastrichtse) grond. ;)