Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat ik Mindful InSight begon. Ik besloot ontslag te nemen van het maatschappelijk werk en schreef mijn partner Jeroen deze brief:

“Lieve Jeroen,

De kogel is door de kerk; ik heb een keuze gemaakt:
Ik neem geen sabbatical. Ik neem ontslag. Per 1 januari 2013.

Ik zie een sabbatical niet zitten omdat ik na 1 jaar ook helemaal niet terug wil naar het maatschappelijk werk. Ik wil niet overal geplaatst kunnen worden waar ik nodig zou moeten zijn. Het idee alleen al bezorgt mij stress!

Ik wil los. Ik moet mijn eigen pad volgen. Ik wil op mezelf.

Ik heb in mijn leven laten zien dat ik inventief ben, hard werkend en nog nooit(!) zonder werk heb gezeten. Mocht dit hele plan van mij op niets uitlopen en Mindful InSight één grote flop worden, dan heb ik gewoon heel erg veel pech gehad, maar dan heb ik het ten minste geprobeerd!

Ik vind het belangrijk om mijn hart te volgen en te doen wat ik graag wil doen. Dat maakt mij blij.

Zie jij dat ook zitten met mij? Als het niks wordt, kan ik altijd nog ergens anders gaan werken en op zoek gaan naar een nieuwe baan.

– Al kan ik me gewoon niet voorstellen dat Mindful InSight een flop gaat worden. –

Ik hoop dat je me kan begrijpen en me wil steunen. Ik heb jouw steun echt nodig.

Ik heb nu en op heel korte termijn tijd en ruimte nodig om mij weer goed te voelen en me bezig te kunnen houden met de dingen waar ik mijn aandacht aan wil geven. En dat is mijn gezin, mijn opleiding en mijn bedrijf.

Daarom ga ik ontslag nemen. Ik moet het gewoon doen, ik kan en wil niet anders!

Wil je achter me staan?
Wat er ook gebeurt?
Ook al wordt het een flop, die hele onderneming van mij?

Xxxx”

We zijn nu 5 jaar verder… en Mindful Insight is vandaag 5 jaar geworden! Ik ben zo blij, dankbaar en ook supertrots!! Mindful Insight bestaat nog steeds en blijft bloeien.

Ik ben 5 jaar gelden gestart met het geven van mindfulness trainingen, en daar zijn inmiddels individuele haptotherapie trajecten, ACT-trainingen en samenwerkingen met David Dewulf bijgekomen. Nog steeds mag mij elke dag bezighouden met het leukste wat er is: het uitoefenen van mijn hobby!

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het vertrouwen als trouwe volgers! Voor alle betrokkenheid binnen mijn bedrijf; van het geven van een ‘like’ tot het plaatsen van een openhartige Facebook-comment en van het volgen van een 8-weekse training tot het beluisteren van een meditatie. Samen maken wij Mindful InSight tot wat het is.

Ik wil ook heel graag Joyce Nafzger bedanken. Joyce is de persoon die mij helpt met de Mindful InSight Facebook en al mijn dyslectische teksten en kromme zinnen omtovert tot een mooi en vloeiend geheel. Zij was altijd enthousiast, sprak mij moed in heeft altijd in mij geloofd! Dank je wel!

Maar bovenal wil ik mijn gezin bedanken. Mijn man die van nature heel nuchter en voorzichtiger is en gevaren ziet die ik niet zag. Die ik alles eerst laat proeflezen en wanneer hij er geen jeuk van krijgt, dan pas mag het de deur uit. ;)

Zij hebben meegenoten met de overwinningen, meegelachen en mee in de put gezeten, maar bovenal mij met de beide benen op de grond gehouden!

Wat de volgende 5 jaar mij gaan brengen? Eerlijk? Ik weet het niet. Ik heb nooit een plan gemaakt waar ik dan wil staan. Veel mensen hebben me gezegd dat dit niet wijs is. Daarom kijk ik wat er op mijn pad komt en laat ik me volledig verrassen. Zo ging het de eerste 5 jaar (gelukkig!) ook goed!