Volgende maand word ik 50 jaar, en omdat ik dit toch best wel een hele leeftijd vind ga ik er dan ook echt bij stil staan.
50 Jaar al hier in dit lichaam en met mijn geest! Dat is echt een heel lange tijd!

Mijn zoon denkt dat ik vanaf nu met 1 been al in mijn graf sta. In zijn beleving ben ik nu echt stokoud!
Om mij te plagen zegt hij dat hij op Ali een hele grote opblaasbare Sara heeft bestelt die zo groot is dat hij boven het dorp komt te hangen en je al van verre kunt zien!
In het openbare zwembad van Maastricht zag ik dat ik met mijn bijna huidige leeftijd in het verwarme zorgbad mag komen zwemmen!
Dat is dan wel weer geruststellend ?

Toen ik nog een jong meisje was vond ik mensen van 50 ook echt oud!
Ik begreep echt niet dat vrouwen van die leeftijd zich nog bezighielden met hun uiterlijk en het proberen te verstoppen van hun buiken en hun billen dmv het dragen van bepaalde kleding. In mijn ogen had leven, schoonheid en seksualiteit alleen maar met jong te maken. Jong zijn en jong blijven dat was belangrijk. De wereld draaide in mijn ogen alleen maar om de jonge mensen; als je ‘oud’ was dan deed je niet meer mee…..
Ik heb lange tijd gedacht dat het als vrouw je streven moest zijn om zo lang mogelijk een ‘jong fris groen boompje in de Lente’ te blijven.

Maar volgens de Chinese leer kom ik nu met mijn levensfase aan in de ‘na-Zomer’ van mijn leven.

Na-Zomer betekent de laatste bloeitijd, vruchten dragen, de energie in balans, zorg dragen, en het voorbereiden op de herfst.

Dat klinkt niet slecht! Zelfs heel erg fijn.

Als je 50 wordt ga je ‘Sara zien’.
‘Sara zien’??? Wat betekent dit eigenlijk?

We kennen natuurlijk allemaal Sara, de vrouw van Abraham uit de bijbel.
Wat ik weet over Sara is dat zij lange tijd onzeker was over haar eigen vrouw-zijn. Op een gegeven moment had zij zelfs al haar vertrouwen en zelfs haar geloof verloren. Ze geloofde niet meer dat zij ooit nog dat beloofde kind zou krijgen. Ze maakte daarom keuzes in haar leven waar ze in haar hart eigenlijk niet achter stond.
Maar op hoge leeftijd kreeg zij toch eindelijk haar beloofde kind!

Ik geloof niet dat hier wordt bedoeld dat als je ‘Sara ziet’ je ook een baby gaat krijgen ?
‘Sara zien’ betekent voor mij eerder ‘volledig vrouw-zijn’. Leven in geloof en vertrouwen. Vruchten dragen van wijsheid, compassie en gelijkmoedigheid.

Ik moet niet meer willen verlangen naar dat frisse groene boompje, maar leven als een volwassen vruchtdragende boom!

Kom maar op met die mega Sara!
Ik ben er klaar voor ❤️