Vanmorgen deed ik het keukenkastje open om de Nutella te pakken… maar tot mijn grote schrik stond daar geen Nutella, maar een ander inferieur merk choco pasta!

Ik was direct geïrriteerd. Ik eet al vanaf ik heel klein ben Nutella en ik wil eigenlijk ook niks anders. Ik vroeg mijn man dan ook waar de Nutella was, waarop hij antwoordde dat hij iets anders had gekocht: 2 potten chocopasta voor de prijs van 1! Volgens hem proefde je vast niet het verschil! 

Het verschil niet proeven? En dan ook nog 2 potten! Nou, hij mocht het lekker zelf opeten!! Hij vond dat ik me niet zo aan moest stellen met mijn Nutella potjes en het gewoon moest eten.

Ik dacht van mezelf dat ik al mijn eigen regeltjes inmiddels wel kende, maar deze was toch opeens nieuw! Inderdaad: ik wil alleen maar Nutella en niets anders. Ook wil ik wanneer we stampot eten daar altijd appelmoes bij hebben, en wanneer we dat niet hebben dan lust ik mijn stampot niet (oeiiiii wat is dat erg nu ik dit zo opschrijf!) en ga ik bij de buren appelmoes vragen! Daarnaast zit ik altijd op dezelfde stoel aan tafel. Wanneer iemand op mijn stoel zit, dan zit mij dit niet lekker.

Regels regels regels! Opeens kom ik erachter dat ik er weer helemaal in zit. Ik heb de (in mijn ogen) inferieure pot choco pasta open gemaakt en op mijn brood gesmeerd. Het smaakte inderdaad NIET als Nutella. Daar had ik echt gelijk in. Het was echt heel anders… En ja, anders hoeft niet altijd verkeerd te zijn. Ik heb wel zo mijn voorkeuren en die houd ik ook, maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte mag bestaan voor iets anders, toch?

Dus gewoon af en toe een ander merk waspoeder kopen, een ander merk wasverzachter, andere hagelslag, eens op een andere stoel zitten, aan de andere kant van het bed slapen, je handdoeken eens anders opvouwen en anders in de kast leggen….. is leuk! Moet je eens proberen! Voel je direct hoe vast we zitten in onze regeltjes.

Of heb jij niet van zulke rare trekjes als ik?