Vandaag vroeg iemand mij: “Renate, wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar?” Ik merk dat ik dit een moeilijke vraag vind.
 
Ik denk altijd dat ik geen 1 januari nodig heb om me iets voor te nemen. Als ik met iets wil stoppen of starten dan kan ik dat toch ook in juni doen? En ik wil eigenlijk nergens mee stoppen en nergens mee starten. Ik ben heel tevreden met hoe mijn leven nu is.
 
Dat neemt niet weg dat ik wel aan goede voornemens gedacht heb. Ik dacht over mezelf na. Wat ik heel graag doe is het geven van trainingen en het begeleiden van mensen. Op welke manier dan ook bezig zijn met mijn werk. Het lezen van boeken, het volgen van cursussen en trainingen, in retraite gaan. Mijn man is altijd een beetje jaloers op mij dat ik mijn werk bijna als mijn hobby ervaar. Dat zou hij ook wel willen. Maar hij vindt dat ik me wat meer bezig mag houden met andere dingen dan mijn werk. “Misschien ook iets leuks en iets luchtigs doen,” zegt hij dan. Hij vindt me soms wel een beetje ‘beroepsgedeformeerd’: altijd analyseren en verklaren of zeggen dat de dingen zijn zoals ze zijn. Daar worden mijn zoon en hij soms wat kriebelig van hahaha!
 
Daar zit natuurlijk wel wat in. Het is goed om nieuwe energie niet alleen uit mijn werk te halen, maar ook uit andere dingen. En andere inspiratie op te doen! Ik heb daarom besloten één avond minder te gaan werken en die avond in te vullen met iets creatiefs.
 
‘Iets creatiefs’ heb ik ingevuld met ‘weer gaan zingen’. Ik houd namelijk heel erg van zingen. Vroeger maakte ik zelfs deel uit van een operagezelschap. Dat hoeft nu niet meer van mij. Gewoon lekker muziek maken en kijken hoe dit zich ontwikkelt.
 
Vanavond ga ik voor het eerst zingen samen met mijn goede vriend Martijn. En mochten we ooit beroemd worden, dan laat ik het jullie weten. ;) Maar tot die tijd hoop ik vooral veel lol en plezier te maken!