Ik ben Susan Gruijters en ik wil me graag aan jou voorstellen.

Al ruim 10 jaar ben ik werkzaam als psychologe en mindfulness trainer en geef voor Mindful InSight de trainingen ‘Mindful-Ouderschap’ en ‘Mindfulness voor Kinderen’.

Na het afronden van mijn master arbeids- en organisatie psychologie ben ik werkzaam geweest binnen de re-integratie en heb ik mensen begeleid die uitgevallen waren op hun werk door een burnout, depressie of andere klachten.
Mijn hart ging echter veel meer uit naar het werken met kinderen!

Ik kreeg de kans om ook met kinderen en jongeren te gaan werken. Ik gaf toen al mindfulness trainingen en wist meteen: dit wil ik ook aan kinderen mee kunnen geven! En ik ben de opleiding tot kinder-mindfulnesstrainer gaan volgen.
Na de komst van mijn eigen kinderen heb ik zelf kunnen ervaren wat mindfulness kan betekenen in het leven van ouders. Ik ervoer zelf ook hoe druk en hectisch het leven van een ouder kan zijn, waarin het vinden van balans en goede zelfzorg van belang zijn. Ook dragen we allemaal een rugzakje met ons mee vanuit onze eigen opvoeding. Voor de één is deze rugzak groter dan voor de ander.
Tijdens het opvoeden van mijn eigen kinderen werd ik daar ook extra mee geconfronteerd en ik zag het als een kans om automatische reactiepatronen te leren doorbreken.

Daarom geef ik met veel plezier en overtuiging de training ‘Mindful-Ouderschap’, waarin ik mijn eigen ervaring ook meeneem.

Wanneer ik niet aan het werk ben, vind ik het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken door te schilderen, alleen of met mijn kinderen en om tijd door te brengen in de tuin en in het bos.