Over mij

Welkom! Mijn naam is Renate Kuiper, eigenaresse en oprichtster van Mindful InSight. Graag stel ik mezelf aan jou voor.

Mijn achtergrond? Zorg

Van huis uit ben ik verpleegkundige, maar na jaren als zodanig te hebben gewerkt ben ik omgeschoold tot maatschappelijk werker. Verdieping zocht ik in dit werk door aanvullend de opleiding voor Systeemtheoretische Hulpverlening te volgen aan de Interactie Academie in Antwerpen. Naast het geven van trainingen in Mindfulness en ACT heb ik de 4-jarige opleiding tot Haptotherapeut aan het ITH in Nijmegen gevolgd.

Mijn werkervaring vanuit het maatschappelijk werk neem ik mee binnen mijn werk in de praktijk. Samen met Mindfulness, ACT en Haptonomie geeft dit mij een mooie stabiele basis om de mens in zijn situatie vanuit diverse invalshoeken te kunnen benaderen.

“Renate is wat ze uitdraagt. Dat geeft erg veel vertrouwen.”

Mijn fascinatie? Mensen

Van jongs af aan hebben mensen mij al geboeid; waarom mensen verschillend zijn en hoe ze in het leven staan. Ik wil mensen zichzelf laten ontmoeten en hoe ze daar trouw naar kunnen leven. Uitsluitend therapeutische gesprekken voeren was hierin niet voldoende. Vandaar dat ik mij meer ben gaan verdiepen in andere vormen van hulpverlening en leefwijzen, waarbij ik uitkwam bij mindfulness, haptotherapie en ACT, waar ik tot op heden training en individuele begeleiding in aanbied.

“Renate maakt dat je je erg op je gemak voelt en daardoor beter tot jezelf kan komen. Een zeer deskundige, warme vrouw die weet waar ze het over heeft.”

Mijn visie? Trouw worden/zijn aan jezelf

Alle vormen van training en therapie die ik aanbied hebben aandacht voor de wisselwerking die er is tussen voelen, denken en handelen. Dit helpt mensen makkelijker kiezen hoe ze willen leven en hoe ze om willen gaan met anderen.

Ik wil bijdragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Groter geluk kun je bereiken wanneer je meer jezelf leert kennen en daar trouw aan bent. 

“De trainer wist meteen een open en vertrouwelijke sfeer in de groep te scheppen, waarin je aan den lijve kon ondervinden wat mindfulness voor jou kan betekenen.”

In zowel Mindfulness als Haptonomie heb ik een krachtige manier van leven ontdekt die voor iedereen toegankelijk is. Het heeft mij meer mens gemaakt, meer bij mezelf gebracht. Ik ben nu meer tevreden en ontspannen en ik ervaar hierdoor meer levensgeluk. Dit gun ik jou ook en daar kom ik graag elke dag mijn bed voor uit!