4-daagse Mindfulness en Compassie-training met David Dewulf

 

Wil jij zelf aan het roer staan en minder geleefd worden?
Wil jij liefdevoller zijn voor jezelf?
Dan is de 4-daagse Mindfulness & Compassie training voor jou!

Op dinsdag 11 september 2018 (15.00 uur ) tot vrijdag 29 september (15.00 uur) verzorgen Renate Kuiper en David Dewulf een unieke  4-daagse Mindfulness & Compassie training. Een training vol oefeningen en meditaties waarmee we leren onze eigen beste vriend te worden. Een belangrijke les, want soms is het leven niet altijd even gemakkelijk. Daarom is het belangrijk om onze eigen beste vriend te worden en (misschien weer opnieuw) van onszelf te gaan houden.

Op een respectvolle manier met de gevoelens van jezelf en anderen omgaan is iets waar we echt aandacht en tijd aan mogen besteden.

Tijdens deze 4 daagse training gaan we daarom op zoek naar wie jij echt bent, we zullen werken aan het versterken van jouw eigenwaarde. Vanuit die positieve zelfbeleving ontstaat veiligheid en vertrouwen. Zo kun je zijn wie je bent en weten dat het goed is!

Benieuwd wat je mag verwachten? Hier enkele onderwerpen die we zullen behandelen:

  • Inzicht in het brein en het vermogen tot geluk,
  • Inzicht in de emotie-regulatiesystemen en het belang voor je welzijn,
  • Liever zijn met jezelf en toch daadkrachtig blijven,
  • Omgaan met je innerlijke criticus,
  • Je bevrijden uit de gevangenis van boosheid,
  • Vergeven, ook wat je onvergefelijk vindt, en uiteindelijk die ballast loslaten,
  • Diepe emotionele pijn helen,
  • Zelfvertrouwen ontwikkelen,
  • Richting geven aan je diepste waarden: 3 stappen,
  • Ruimte maken voor vreugde, geluk en liefde in je leven.

 

”Compassie is een proces, je kunt het niet forceren. Je kunt je wel op het pad begeven van acceptatie en compassie. Het vraagt liefde en moed om je kwetsbaarheid te omarmen en volop ja te zeggen tegen het leven.”  – David

 

Daarvoor gaan we tijdens deze 4 daagse training gaan we dieper in op de 4 hartkwaliteiten:

(1) Liefdevolle vriendelijkheid, (2) compassie en zelfcompassie, (3) gelijkmoedigheid en (4) gedeelde vreugde. Ze vormen de basis van een gelukkig en ‘heartful’ leven. Groter geluk kun je bereiken wanneer je meer jezelf leert kennen en daar trouw aan bent.

 • Door de beoefening van liefdevolle vriendelijkheid versterk je je hart. Je wordt positiever,
 • Met compassie en zelfcompassie ontwikkel je een gezonde relatie met jezelf en meer empathie en openheid naar anderen toe. Compassie of mededogen is het vermogen zorgzame aandacht te geven aan emotionele pijn, zowel dat van onszelf als dat van anderen,
 • Met gelijkmoedigheid leer je stormen van het leven te trotseren en te durven zijn met dat wat er is,
 • Met gedeelde vreugde geef je de schoonheid en vreugde van het leven alle plaats in je hart,

 

Gedurende deze 4 dagen geven we aandacht aan al deze kwaliteiten, ze versterken elkaar immers. Je leert de essentie van mindfulness: heartfulness. Dit wordt ondersteunt door andere kwaliteiten zoals compassievol optimisme, dankbaarheid, vastberadenheid en waardegericht leven. Ze vormen mee de basis van de training.
Daarnaast leer je tal van nieuwe en unieke meditaties. Je ontvangt daarbij de meditaties op een 6 tal cd’s.

Deze 4-daagse training wordt gegeven op de prachtige Buitenplaats Vaeshartelt en is gebaseerd op het recent verschenen boek ‘De weg naar zelfcompassie‘ van David Dewulf.  Er kunnen 15 personen aan deze training deelnemen.

Bezetting: NOG I PLEK VRIJ!!!!!!!!!!!!

De kosten bedragen €685 per persoon, op basis van een gedeelde 2-persoons kamer. Wil je alleen op een kamer slapen? Dan betaal je €795 euro. De maaltijden zullen vegetarisch zijn.

Om je voor te bereiden voor de training kun je de eerste drie hoofdstukken uit Davids boek lezen:

boek-david2

De boeken en audio’s van Dr. David Dewulf kunnen voor deze training tegen voordelige prijzen worden aangekocht. Bij aankoop vanaf 3 boeken ontvang je 20% korting. Audio’s kunnen voor €10 euro worden aangeschaft ipv €24,95. Je kan de gewenste boeken vooraf doorgeven via contact@aandacht.be.

Aanmelden:

Wil je deelnemen aan deze bijzondere 4-daagse training? Geef je dan op via info@mindfulinsight.nl.

Over David Dewulf:

David Dewulf is een Belgisch arts en een autoriteit op het vlak van Mindfulness en Compassie. Hij richtte het instituut voor Aandacht en Mindfulness (IAM) op in Gent en geeft al jaren mindfulnesstraining, zowel aan volwassenen en jongeren. Daarnaast leidt hij ook vele mindfulness- en compassietrainers op. David werkt nauw samen met verschillende universiteiten om het effect van mindfulness verder te onderzoeken.

Voor meer informatie over David Dewulf kan je zijn site bezoeken: www.daviddewulf.be